ما در مطلب قبلی به مزایای صادرات محصولات اشاره کردیم. اکنون می خواهیم بررسی کنیم که موانع و دلایلی که باعث جلوگیری از صادرات محصولات توسط تولید کننده ها می شود را با هم بررسی کنیم.
همانطور که می دانیم، تجارت و صادرات مراحل نسبتا پیچیده ای دارد که از ابتدای کار یعنی آماده سازی محصولات و امکان سنجی صادرات، تا اخذ مجوزها و حمل و نقل و رساندن محصولات به دست شرکای تجاری و مشتریان، همگی تخصص های زیادی می طلبد که طبیعتا اکثر تولید کننده ها از چنین تخصص هایی در مجموعه خود برخوردار نیستند و ممکن است به این دلیل از صادرات محصولات خودداری نمایند و در این عرصه رقابتی درآمدی کناره گیری کنند. پیش از هر چیز اجازه دهید با برخی از این موانع که شناخته شده هستند آشنا شویم.
چرا تولید کنندگان از صادرات ترس دارند؟
- نداشتن اطلاعات کافی در خصوص قواعد و شرایط صادرات
- عدم شناخت کافی نسبت به بازار مشتریان در خارج از کشور
- نبود امکانات و اطلاعات کافی در خصوص فروش بین المللی
- نبود مترجم و افراد متخصص در زمینه برگزاری جلسات و مذاکرات
- عدم اطلاع کافی از قوانین صادرات و نوع بسته بندی محصولات
- نداشتن مجوزهای لازم برای صادرات
- هزینه بر بودن و وقت گیر بودن مراحل دریافت مجوزهای لازم برای صادرات
- نبود ساز و کارهای مناسب برای یافتن تجار برای صادرات محصولات
- عدم اطلاع کافی در خصوص بازاریابی محصولات
- عدم امکان برقراری ارتباط با شرکت های خارج از کشور
- مشکلات تحریم هایی که ممکن است روی برخی از محصولات اعمال شده باشد
- ابهامات در خصوص حمل و نقل محصولات
- ابهامات و بصرفه نبودن ارسال محصولات نمونه به کشور مقصد پیش از بستن قرارداد
- ابهامات در خصوص بیمه محصولات
- ابهامات و سوالات در خصوص گمرک
- عدم آشنایی کافی با نحوه مذاکره و اصول برگزاری جلسات با کشورهای خارج از کشور
- عدم اطلاعات کافی در خصوص نحوه مراودات مالی و تسویه حساب و برگشت پول به تولید کننده
ما در “بازرگانی احسان باغبان” آماده ایم تا به تمامی سوالات شما پاسخ دهیم و شما را در این مسیر یاری دهیم.
اما برخی از اساسی ترین دلایل و موانع صادرات طبق تحقیقات ما چه هستند؟
نداشتن اطلاعات کافی و یا نداشتن افراد متخصص
یکی از مهم ترین موانع صادرات، عدم اطلاعات کافی و یا نبود تیم متخصص در مجموعه های تولیدی است. همانطور که قبلا اشاره شد، تمامی مراحل صادرات نیازمند اطلاعات و دانش کافی در زمینه های مخصوص به خود است بنابراین یک تولید کننده در صورتی که بخواهد برای صادرات محصولاتش تماما به خود متکی باشد نیاز به استخدام افراد مختلف با سطح تخصص های بالا خواهد داشت. اما یکی از بهترین و کم هزینه ترین راه حل ها، استفاده از شرکت بازرگانی احسان باغبان است. چرا که شما در این صورت نیاز به استخدام افراد مختلف با تخصص های گوناگون برای رفع نیازهای خود در مراحل صادرات نخواهید داشت و می توانید از صفر تا صد فعالیت های خود را به ما بسپارید. با این کار در زمان و هزینه های خود صرفه جویی خواهید کرد و از تجربه چندین ساله شرکت ما استفاده خواهید کرد.
توانایی برگزاری جلسات به زبان های دیگر
طبیعتا شما نمی توانید با زبان گویش کشور خود با سایر کشورها مذاکره نمایید. از این رو نیاز به استخدام و به کارگیری مترجمی دارید که ضمن توانایی خواندن و نوشتن و مکالمه زبان انگلیسی، در زمینه تجارت و صادرات محصولات نیز تخصص داشته باشد. بنابراین یافتن چنین نیروی متخصصی می تواند علاوه بر زمان زیاد، هزینه بسیار زیادی برای استخدام به شما متحمل کند. بازرگانی احسان باغبان در این زمینه هم می تواند در کنار شما باشد و تمامی نیازهای شما را در خصوص مترجم، مذاکرات و هماهنگی با سایر شرکای تجاری کشورهای مقصد برایتان مرتفع کند.
اخذ مجوزهای لازم برای صادرات
و اما مهم ترین عامل ترس صادرکنندگان، مجوزها است که این ترس هم ناشی از نداشتن اطلاعات کافی و یا کمبود وقت تولید کننده ها است. شما برای انجام صادرات چه در داخل کشور و چه در کشور مقصد باید مجوزهای لازم را اخذ نمایید. این مجوزها از کیفیت محصول و گمرک گرفته تا کارت بازرگانی و مجوز حمل و نقل و تأییدیه محصول در کشور مقصد و … می شود که بازرگانی احسان باغبان در تمامی مراحل اخذ مجوزها همراه شما خواهد بود.
بازاریابی و پیدا کردن مشتریان در کشور مقصد
یکی دیگر از موانع، عدم توانایی تولید کننده ها برای یافتن بازار هدف و بازار در کشور مقصد است. از شرکت های فروش واسط گرفته تا فروش مستقیم در بازار، همگی از انواع روش های فروش محصولات صادراتی در کشورهای دیگر هستند. شما ابتدا باید نسبت به طراحی و بسته بندی محصولات خودتان بطور کارشناسی دقت داشته باشید که محصول در کشور مقصد با چه بسته بندی بهتر به فروش می رسد، سپس نحوه جذب مشتریان و مخاطبان را بدانید. مراحل بعدی که شامل نحوه ارائه محصولات به مشتری هستند را نیز باید برنامه ریزی کنید. پس اگر بطور خلاصه به این موضوع هم نگاه کنیم، شاید روش های مبهمی باشند که به خودی خود بتواند مانع صادرات محصولات توسط تولید کنندگان شود اما بازرگانی احسان باغبان در این مسیر هم شما را یاری خواهد کرد.
تسویه حساب مالی و دریافت وجه حاصل از فروش
و اما یکی دیگر از مهم ترین موانع و ترس های صادرکنندگان، عدم دانش کافی و یا واسط ها برای دریافت پول حاصل از فروش محصولات خود است. طبیعتا در صورتی که یک محصول را بخواهید بفروشید، باید بتوانید پول خود را دریافت کنید. با توجه به تحریم هایی که ممکن است در برخی از مراحل وجود داشته باشد، داشتن دسترسی های کافی برای دریافت پول از شرکای تجاری و مشتریان، و انتقال ارز به داخل کشور و دسترسی به آن، می تواند یکی از چالش های اساسی صادرات محصولات به خارج از کشور باشد که قطعا بازرگانی احسان باغبان در این چالش هم در کنارتان خواهد بود. ما با داشتن دسترسی های زیاد از طریق تأسیس دفاتر قانونی در کشورهای مختلف، و داشتن حساب های بانکی مستقل در این کشورها می توانیم مشکلات مالی و انتقال وجه به شما را حل کنیم.